Om Studora

Vad är Studora?

Studora är en smart studieplattform med kurslitteratur och studieverktyg som hjälper dig att klara dina studier. Du får allt på ett ställe och kan plugga enkelt och bekvämt, oavsett vilken enhet du använder.

På Studora kan du stryka under och sätta bokmärken i dina e-böcker, samla och strukturera dina anteckningar digitalt och skapa egna flashcards.

Studora är en tjänst från Studentlitteratur, Sveriges största utbildningsförlag grundat av studenter för studenter. Allt vi gör bygger på vetenskaplig grund, beprövad erfarenhet och målgruppsanpassade pedagogiska upplägg och metoder.

Så fungerar det

Studora bygger på tidsbegränsad tillgång till det just du vill ha. E-böcker är tillgängliga i 180 dagar. Du ser tydligt hur lång tid som är kvar och när perioden löpt ut avslutas din tillgång automatiskt. Dina anteckningar och flashcards finns kvar på ditt konto även om du inte har några aktiva produkter.

På Studora finns alltid de senaste upplagorna. När du har köpt en produkt får du tillgång till den direkt och betalningen sker via Klarna.

Studora erbjuder över 1000 e-böcker lämpade för kurser och utbildningar på universitet och högskola såsom företagsekonomi, nationalekonomi, samhällsvetenskap, juridik samt sjuksköterskeprogrammet, lärar- och ingenjörsprogrammen. Studora kommer successivt att utökas med fler böcker inom fler ämnen. Det kommer också fler studieverktyg.

Läsupplevelsen i Studora

För att kunna ge dig en bra läsupplevelse erbjuds flertalet av böckerna i Studora i två format:

  • E-bok i fast format (likt PDF)
  • E-bok i omflödande format (ePub3)

När du läser boken på en större skärm, exempelvis på din dator, har du möjlighet att växla mellan de båda formaten.

Det går att bokmärka sidor, färgmarkera text och lägga in anteckningar direkt i boken oavsett vilket format du väljer att använda.

E-bok i fast format (likt PDF)

Denna typ av e-bok har ett fast format som liknar en fysisk bok och som du kan bläddra i. Den har:

  • sidnummer
  • zoomfunktion på större skärmar för ökad läsbarhet
  • funktion för att växla mellan ensidig och dubbelsidig visning av e-boken på större skärmar

I e-boken med fast format kan du inte ändra läsarinställningar såsom teckensnitt, radavstånd och olika läslägen.

E-bok i omflödande format (ePub3)

Denna typ av e-bok anpassar texten och utseendet beroende på skärmstorleken på den enhet du använder. I detta format kan du ändra följande läsarinställningar:

  • teckensnitt och teckenstorlek
  • radavstånd
  • marginaler
  • bakgrundsfärg (dagläge, sepialäge, nattläge)

Den omflödande e-boken har inte sidnummer som motsvarar en fysisk bok utan du navigerar enklast via innehållsförteckningen.

Det finns även en funktion för talsyntes med textföljning som du har möjlighet att ändra hastighet på.